Terdapat ralat dalam alat ini

Isnin, 11 Julai 2011

makan aje la batu cincin tu.

cincin rosmah - RM20 juta atau RM60 juta? 

(aku rasa RM 60 juta sebab yang 20 juta ialah dalam USD) 

(seandainya ini fitnah, sila nyatakan dan buat penafian/sidang akhbar, dengan fakta  wahai Puan yang terdakwa.. jangan macam rekod imegresen altantuya pula, tiba-tiba hilang.ini melibatkan integriti, dari mana sumber kekayaan kamu yg mampu beli sebentuk cincin penghias jari dengan harga yang boleh bagi setiap seorang rakyat malaysia RM 1 juta!!!))





sumber asal : chegubard
kebanyakan blog dan forum dah banyak kongsi gambar gambar di atas. kalau tak tengok betul betul memang tak perasan sangat benda benda yang boleh bikin hati mendidih. tapi kalau dah tertutup hati,Taib mahmud sapu berbilion bilion pun depa tetap bersyukur ye dak?.hmm..

bawah ni kita crop part part penting untuk bagi lagi 'jelas'. nah amik!

RM ke USD?  nampak USD pada gambar ke-4 di atas. tak jumpa pun RM. maaf la kalau tersilap.

program permata dia dapat RM111 juta kan?

nama cincin

tarikh dan masa register, approved, dan released. kalau tak silap la

cari punya cari, eh kebetulan pulak april 2011 memang  Encik Najib ada pergi amerika dengan Pn. Rosmah

SEPANG, 9 April -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berlepas ke Amerika Syarikat Jumaat malam untuk lawatan kerja ke Washington dan New York bermula 10 hingga 16 April.

Najib, yang diiringi isteri Datin Seri Rosmah Mansor, berlepas dengan pesawat rasmi kerajaan kira-kira pukul 9.20 malam di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) di sini.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Norainee Abdul Rahman serta beberapa menteri kabinet antara kenamaan yang berada di lapangan terbang bagi mengucapkan selamat jalan kepada Perdana Menteri dan isteri.

Sumber : bernamatopix, umnoselangor (saja bagi banyak sumber, nampak real sikit)


memang ada blog dah share gambar cincinnya, tapi  tak puas hati selagi tak jumpa sendiri. last last jumpa. macam ni la kot rupa cincinnya

sumber : forbes

petikan menarik dari website tersebut..
Included in this jewelry display were three fancy colored diamond rings ranging in price from $10 million to $20 million. The folks at Jacob & Co. were kind enough to give me images of these statement rings so I can share them with you.

hah nampak? USD 10 juta hingga 20 juta. mestila RM nak yang terbaik ye dak? jadi, anda  buat la kira kira matematik sendiri.

notasemut : amacam? lepas ni setiap kali najib cerita pasal rakyat didahulukan, setiap kali dia bukak mulut pasal nak bantu rakyat yang hidup susah,perhatikan muka dia betul betul. lepas tu terpulang la nak maki atau nak tadah tangan bersyukur. hahaha..




p/s:aku tak akan delete entry ni untuk buka mata dan selagi tiada PENAFIAN BERFAKTA dari RM atau Pi Em sendiri.
sebagai pembayar cukai, aku rasa pedih, sedih, pilu, geram dan marah.dikala rakyat termasuk adik beradik aku bergelut dengan hidup, gaji 3-4 ratus sebulan nak menyuap anak -anak bersekolah, cari duit separuh mati punya susah sampai sakit-sakit..kerja dari siang sampai malam sampai siang semula... sampai hati kau berbelanja macam orang gila. aku tuntut di depan Rabbul Jalil...Watcha....

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com