Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 10 Februari 2007

Hari first..............

Harini 9 hb.2.2007. 11 pagi. Aku ponteng kuliah Prof. Shukor. Ada perasmian karya artist bebudak UITM kat Galeri Shah Alam.Geng PKPG G6A kena buat installation. Aku, Kak Nisa, Zaid, Kak Sal n Kak Shimah satu grup. Pecah kepala da 3 minggu keja asik tak bekenan je Prof tengok. Tema kitaorang ialah kritikan sosial- BUSH VS SADDAM. We all suka yang indirrect tapi Prof kat nanti orang awam tak faham. Jadile arca tu crowded giler. Aku malas da nak fikir. Ikutkan jer la.

Harap harini they all boleh present yang terbaik. Tu pun kalau ada yang sudi tanya karya kitaorang tuh. He He. Kapala tengah pusing beb, aku jadi malas nak kuliah. Mana taknya, PBT da tak kasi kami niaga kat tempat biasa, abis camne kitaorang nak cari makan. sedih memang le sedih. Tapi aku redha. Selawat bebanyak, tenang sikit hatiku yang duka ni.

Kalau nak ikutkan, aku nak quit je dari blaja ni. Mengenangkan tinggal 2 bulan je abih dah final sem ni aku kuatkan hati jugak. Rasa nak nangis je kenangkan apa yang dah aku lalui. Tak sangka boley survive gak sampai nak abih. Tapi aku memang sangat beruntung, Alhamdulillah aku dikelilingi oleh keluarga yang baik hati. Bukan setakat moral support, duit ringgit jangan kira la. Hari- hari aku doa pada Allah yang maha kaya semoga aku n hubby jadi orang kaya @ jutawan soleh yang dapat balas jasa orang tua dan orang-orang berjasa dalam hidup kami. da mati kering agaknya we all ni kalau mereka tak tolong.


Sebenarnya banyak betul perkara yang aku nak tulis dalam blog ni. Tapi aku bukan penulis. Tapi hubby da paksa aku supaya dia boleh buat blog jugak. (kira motivasi dalaman le agaknya). Jadi aku ambil keputusan tulis je la apa yang terlintas di mindaku saat ini. kalau you all tak faham sebab plot cerita tak tentu hala maaf la ye. Ni pun adalah blog pertama (hari pertama) aku menulis. jadi InsyaAllah ianya dapat jadi diari terindah dari semasa ke semasa.

emm.. banyak perkara tu apa ye? aku akan tulis tentang art, tentang life aku, tentang apa yang aku rasa berkaitan politik semasa , tentang artis dan banyak lagi la. Itupun kalau ada kesempatan. Selama aku ponteng kelas (minggu depan Pn. Ct, En. Khai, En Faiz n Prof Shukor) ni rasanya sempat kot aku coretkan beberapa perkara. Ampun maaf kat lecture aku suma, aku bukanlah orang yang suka ponteng (bley chek rekord la) tapi dalam saat macam ni aku rasa blood presure aku mesti tinggi kalau aku gi kelas. Tapi nanti aku bagi le surat tunjuk sebab. berani buat berani tanggung la kan.apapun yang jadi, aku nekad je. aku takkan suruh kawan sain kedatangan aku. dah la dosa nak tambah dosa lagi ke?

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com