Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 26 Jun 2014

Aku,Cuti dan Transformers

 



khamis yang indah. 1.00 pagi. nasib baik tangan ni tergerak nak kunci alarm untuk meneruskan kehidupan dengan bekerja esok hari kerana Allah taala.kemudian tertengok mesej. huh,nak tergelak aku membayangkan betapa bodoh dan lucunya aku besok pagi parking kereta sorang-sorang,bangga sebab datang sorang-sorang, marah cik zainuri kerana tak buka ofis sebab aku tak sabar nak punc-card dan nak berlagak dengan semua orang betapa bestnya laluan hari tu lancar aje,tak ada jem bagai kat Bandar putra tu.
terima kasih untuk kawan-kawan yang baik. syikin mesej `kak,esok cuti`. si zizi pun sama cuma ada tambahan `jangan akak punc card pulak pagi-pagi sorang-sorang`. mula-mula blur tanya syikin ngapa cuti. maklum, primitif sangat. wassap takde. hehe. syikin cakap JDT menang bola. tengok fb. dah malam buta mana la tengok fb kin.

zizi sempat nak eksyen, kalau tau cuti awal-awal nak tengok transformers kat ioi pukul 12.oo tengah malam. tak payah le zi. kang sakit hati terserempak budak starp dengan awek duduk sebelah kau.whoaaa.tau je cuti kok aku makin bersemangat nak buat blog. aku dah janji nak buat blog dengan zizi nak ucap terima kasih sebab bagitau aku esok cuti. terima kasih zizi dan syikin,kerana menyelamatkan ahkak daripada insiden terlajak rajin esok hari.
sudah lama sungguh tak buat apa-apa entri. berkarat dah otak ni.banyak aje yang nak diceritakan tapi kesempatan selalu je jadi kesempitan. alasan kan.biasalah. 
maknanya orang johor seronok kemain la. cuti 4 hari. esok aku akan hantar anak dara kecik tu ke taska. dia nampak gembira bila balik tadi. dah lama tak hantar sekolah, 2 -3 minggu la juga. demam,tak sampai hati tengok dia terbatuk-batuk.rasanya esok takkan la teacher nurseri tu cuti jugak ye. bukan apa, aku banyak urusan nak diselesaikan.salah satunya ialah nak suruh hubby buat i-think. alah,bukan susah. klik-klik aje. cuma sangat membosankan. lepas tu nak suruh hubby key in markah nilam kat tarantula i-nilam. eleh, nanti aku belanja la hubby tengok TRANsFORMERS  ! esok hari pertama apa. kira ok lah tu. aku boleh la lipat kain ke, tidur kat sofa ke, makan nasi lemak ke,..adil la kan...
aku bukanlah peminat filem tegar. waima LFS tu tak sampai 5 minit dari rumah aku,bukan semua cerita aku layan. terutama cerita melayu. uhuks. maaf la ye zi. marah kau. tapi kalau transformers ni aku layan je. kecuali adegan romen-romen (pelik orang putih ni, tak faham kenapa mesti ada adegan  tu),aku teruja tengok transformers. kerana teknologinya.futuristik,artistik,kreatif,inovatif, pengkarya yang mampu menjana kelebihan seni yang dianugerahkan tuhan buat aku kagum sangat.mula-mula dulu aku tak suka bila hubby ajak tengok transformers 1. ingatkan cerita mesin-mesin tak best. rupanya best.sebab dimasukkan unsur kemanusiaan dalam teknologi. dan ada orang mengaitkan kecanggihan teknologi sebegitu tak mustahil dimiliki amerika. alah, kalau betul pun nak risau apa, Allah lagi kuat.

walaupun aku suka tengok wayang,tidak sesekali aku bawa mia waima dia besar nanti. kecuali tengok animasi. paling aku tunggu `Kungfu Panda`.bila tah nak keluar. cerita ni aku tak risau kalau ajak mia tengok. takde adegan cium-cium. best aje. kartun frozen pun ada cium-cium kan. tah nak jadi apa la filem sekarang ni. hatta kat astro tu pun ada je adegan macam tu. yang selamat suruh mia tengok oasis, nat geo dengan rancangan masak-masak aje.hahaha.



0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com