Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 10 November 2012

Ukhwah Lewat Juadah

semalam,9/11/2012 adalah hari terakhir sesi persekolahan.yeye..seakan sudah menjadi tradisi 2-3 tahun belakangan ini kami rajin berpotluck. agak bosan dengan juadah yang klise dari kantin,potluck. haritu dekat seminggu berturut-turut masa PMR,potluck. ah, potluck semedang.

ini spageti carbonara syikin. dia tak mahu dedahkan rahsia kesedapan masakannya,nanti habislah bisnes dia kata. hehe. tapi last-last tu dia cakap rahsia paling penting ialah masak sepenuh hati,masak dengan cinta. ewah!

kerana takut kepenatan dan tak terbangun subuh sepi`e memasak sebab malamnya tu ada diner,kami pakat-pakat tempah aje. yang rajin memang masak le. antara menu kongsi tempahan ialah roti canai,spageti carbonara (Lim Jin Nie belanja, dia dapat tukar sekolah) ,roti jala, laksam,nasi ambeng, sate (va,va,va...) nasi putih, kari kambing dan argh...macam-macam lagi. cerita panjang-panjang boleh buat huda gigit telinga.tentu huda teringat-ingat kita orang kat STARP ni kan...kita orang memang ohsome....

 sarmila belanja kek secret recipe sebab dia gembira dapat pindah ke perak. ye lah,dekat sikit dengan mak dia kat cameron higland tu. gembira ke?lepas tu peluk-peluk kita orang,nangis-nangis...hm..mana nak jumpa orang macam kita orang ni kan mill....hawa,afza,nad...semua tu suka sangat enterframe. akak delete kang...baru tau..

kari daging korban dengan kobis bunga. mak si mila yang masak. harapkan mila..hm... (haha)


ikutkan hati,banyak betul gambar nak dikongsi. tapi waktu sedang buat entri ni,hujan sangat lebat. nak upload gambar macam nunggu pbs dengan saps online. tak habis-habis loading. ah, korang tengok fb aje lah nanti.malas nak nunggu ni.

apapun, juadah ini semua mengeratkan silaturahim tanpa perlu bicara apa-apa. ukhwah terjalin dengan sendirinya, kasih sayang terpaut,sesama rakan sekerja. sepanjang setahun sangat sibuk dengan tugasan,potluck jadi pengikat. jadi,aku tak nampak apa rasionalnya potluck tidak dibenarkan di tempat kerja. come on lah, bukan lepas makan tu kita tak reti nak kemas, sepah-sepah macam budak kecik...ditakdirkan aku jadi pemimpin satu hari nanti,kalau staf aku nak buat potluck, aku akan cakap  `saya joint, boleh?`..(jangan le ada bos yang baca entri ni, agak jahat mulut aku..hehe..saja je, gurau kasar)

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com