Terdapat ralat dalam alat ini

Jumaat, 21 Disember 2007

OLAT SAYANG


INI OLAT.kalau korang ingat lagi inilah dia kucing manja yang menumpang sayang kat umah aku. adik olat ada 3 ekor tapi suma dah mati dengan sebab penyakit macam-macam. dulu aku nangis kalau kucing aku mati tapi sekarang dah kebal. tanah belakang rumah dah tak de space nak kuburkan kucing jadi hubby cakap terpaksalah buang dalam tong sampah kalau ada kucing mati.tapi aku kafankan betul-betul la. kesian dia. aku terbayang apala perasaan orang yang buang bayi nih. aku buang kucing mati pun rasa macam kejam jer.

olat ni aku suka juga kalau manja-manja. dia paling suka kalau geletek perut nanti geli tapi tak gigit pun tangan kita. pagi mesti bising minta biskut kucing. dia minta mewakili mak dan 2 ekor abangnya. aku rasa masa kat tepi pintu mesti dialog mereka macamni: Olat, ko pegi la masuk rumah minta biskut dengan auntie. alah asyik-asyik aku. ye la auntie kan sayang ko. kita orang ni auntie tak heran sangat. ..ye laaaaaa..kasi segenggam gerenti tak cukup. tapi kalau suma dah kenyang senyap la suma. mengembara ke mana entah. lapar karang datang lagi. tapi tak pe la. selagi ada rezki aku belikan makanan mereka. tak pernah pulak aku dengar orang jadi papa kedana sebab bagi makan kucing kan.

olat ni kalau bodek suka gesel kaki lepas tu tiba-tiba terjatuh baring terus . mata ke tepi je bola matanya mintak perhatian. aku gelihati betul tengok trick dia.suka kentut kat aku. busyuk. nasib baik gas kecik je. jadi tempoh racun gas tu memenuhi ruang udara tak le lama. he he.

apapun kalau olat mati mesti aku nangis. olat manja sangat. I Love U olat.

1 comments:

sakura berkata...

manjenya kucing cikgu...betulla watashi pon x pnah dgr gak ade org pokai bile bg kucen makan... maybe takut sgt duit abis kalu bagi kucen makan...kedekut agaknya... kucen watashi pun suka gak biskut meow,,,bile nak makan die wat bising lari sana sini ngan liontin loceng die... memang cute.. x paham gak nape ade orang suka dera kucen n kalo nampak kucen je die sepak terajang kucen tu... lagipun kucen kan makhluk tuhan gak n nabi kite sendiri sayng kat kucen... cubelah main-main n berbual ngan pet yang kite ade coz derang ni paham gak sbnrnye... bile tuan die ngah gloomy pet kite pon boikot mkan... hehe... ckgu....mane gmbr time kitorang pegi rayer kt umah ckgu... xd ponn

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com