Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 6 Mei 2010

aku tak sokong malaysia bina reaktor neuklear,budus,budus...!

aku tak pandai nak menulis dengan satira.kali ini aku pastekan saja tulisan tukartiub,yg lebih tahu selok belok menulis bab ini dari aku.pokoknya, pemikiran aku, sama.
BAHAYA RADIOAKTIF TERHADAP BAYI



SELANGOR TIDAK SOKONG PEMBINAAN LOJI JANAKUASA NUKLEAR - malaysianinsider

Selangor tidak menyokong dan tidak akan membenarkan pembinaan loji janakuasa nuklear di negeri ini kerana berpendapat wujud sumber tenaga lain seperti tenaga solar yang boleh dibangunkan, kata Menteri Besar Selangor Abdul Khalid Ibrahim .

Beliau berkata Selangor juga bersedia mengurangkan penggunaan tenaga daripada segi lampu dan mengkaji teknologi baru yang menggunakan tenaga paling minimum daripada bergantung kepada loju janakuasa nuklear seperti yang dicadangkan.

“Saya rasa kita tidak perlu membuat lanjutan usaha untuk mempertingkatkan pengeluaran tenaga melalui loji janakuasa nuklear ini,” katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini hari ini.

Isu pembinaan loji janakuasa nuklear ini serius dan perlu dibincangkan di Parlimen, kata Abdul Khalid, yang juga Anggota Parlimen Bandar Tun Razak, sebagai mengulas pengumuman kerajaan yang memberi lampu hijau kepada Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air untuk meneruskan rancangan bagi membina sebuah loji janakuasa nuklear negara pertama yang dijangka beroperasi menjelang tahun 2021.

“Kita telah mempunyai satu loji janakuasa termahal yang dibina iaitu empangan Bakun... saya tidak melihat keperluan untuk membina loji janakuasa nuklear sebagai alternatif kepadanya,” kata Menteri Besar Selangor itu.

nota:

kerajaan selangor telah mengambil langkah yang tepat menolak usaha untuk mendirikan loji nuklear.

apa yang pelik ialah dasar ini tidak pernah dibincangkan di parlimen.

tukar tiub telah menulis awal lagi bahawa loji ini akan dibeli dari peranchis. ini adalah loji tangan kedua.

ini berlaku kerana najib ‘sedang dipau’ oleh peranchis. peranchis boleh ‘pau’ najib kerana kes yang bersabit dengan pertemuan najib dengan altantuya di restaurant di paris yang telah di umumkan oleh sepupu altantuya dimahkamah satu ketika dahulu.

pasti pihak risikan peranchis tahu hal ini. tidak mungkin lawatan pembesar dari negara luar tidak akan di bontoti olih DGSE – director general of external security – counter intelijen Peranchis.

yakinlah – loji ini akan diletakan di kawasan india atau china. sama seperti apa yang telah dilakukan oleh syarikat asian rare earth pada 1982 - kilang radioaktof ini mahu di pasang di bukit merah, papan dan parit perak.

syarikat Asian Rare Earth (ARE) dibentuk untuk mengekstrak itrium ( sejenis unsur nadir bumi) daripada monazit. Pemegang saham utamanya ialah Mitsubishi Chemical Industries Ltd (35%), Beh Minerals (35%), Lembaga Urusan dan Tabung Haji (20%) dan beberapa peniaga bumiputera (10%). Pihak ARE telah mendapatkan pandangan dari Pusat Penyelidikan Atom Tun Dr. Ismail (Puspati), Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar mengenai sisa buangan radioaktif yang dihasilkan melalui pemerosesan monazit. Adalah diputuskan, sisa buangan itu yang menjadi milik kerajaan Negeri Perak akan disimpan kerana berpotensi sebagai sumber tenaga nuklear

lihat betapa licik syarikat laknat dari jepun ini. sengaja memileh tabung haji dan peniaga bumiputera – ini untuk mempertahankan kepentingan modal mereka. taik dan bahayanya ditinggalkan kepada negeri perak.

kenapa syarikat laknat jepun ini memilih kawasan majoriti china untuk mendirikan
kilanghnya. kenapa TIDAK DI DIRIKAN DI GINZA TOKYO?

jawabnya : kawasan majority china atau india ini dipilih kerana bila ada tentangan maka orang kampong dan penduduk china/india yang menentang projek ini akan dituduh anti-nasioanl tidak patriotik dan tidak setia pada sultan. percayalah pada ketika ini rancangan sedang berjalan untuk mengenal pasti kawasan loji ini.

ingat dimana loji pembakaran sampah hendak didirikan?

di broga : kawasan yang majoriti penduduk china.

ini dasar rasis apno.

ini dasar rasis - pecah dan perintah.

tukar tiub adalah blog pertama yang menimbulkan hal ini. dari analisa tukar tiub lawatan najib yang akhir ke peranchis pastilah ada membincangkan hal ini.

justeru anak muda - anak semua bangsa - wajib mula menyusun satu gerakan yang ampoh untuk menentang loji nukelar ini.

bayangkan buat stadium – stadium runtuh.
buat jalan - jalan runtuh
buat empangan – empangan runtuh
buat hospital – hospital runtuh
buat sekolah – sekolah runtuh
buat jambatan – jambatan runtuh

loji nuklear jika runtuh - bahayanya berjuta tahun

sellafeild
chernobyll
adalh dua contoh dimana loji janakuasa nuklear runtuh
hingga ke hari ini bahaya radio aktif telah menimbulkan
barah yang berterusan kepada warga yang duduk
beribu ribu batu dari kawasan itu. debu radio aktif
beterbangan dan bahaya yang dibawanya tidak tamat
hingga berjuta tahun.

nota:
pemimpin yang kena pau
amat bahaya untuk warga negara !

NOTA:

hanya ada dua tempat yang baik untuk
loji janakuasa ini didirikan:
satu di putrajaya
dan satu lagi di country height kajang kah kah kah



Nuffnang Ads


TUKAR TIUB BLOG PERTAMA MENENTANG LOJI NUKLEAR




BAYI MANGSA RADIO AKTIF DI IRAQ




BAYI MANGSA RADIO AKTIF CHERNOBYLL



NUKLEAR PALING SELAMAT JALAN ELETRIK – mStar

Tidak ramai yang mengetahui bahawa tenaga nuklear adalah sumber penjanaan tenaga elektrik yang paling selamat berbanding dengan sumber tenaga lain.

Timbalan Naib Canselor Universiti Perubatan Sains Masterskill, Profesor Proom Promwichit berkata, hanya 0.007 peratus risiko bagi penggunanya dan setakat hari ini belum ada kes kemalangan reaktor tenaga nuklear yang memberi kesan besar kepada tamadun manusia kecuali ia berlaku akibat daripada kecuaian manusia sendiri.

Beliau berpendapat bahawa cadangan yang dibuat oleh kerajaan untuk menjadikan sumber tenaga nuklear sebagai sumber alternatif bagi penjanaan tenaga elektik pada masa hadapan adalah cadangan yang bijak dan banyak mendatangkan manfaat kepada negara.

"Dari segi kepakaran sumber manusia kita tidak mempunyai banyak masalah dalam hal ini kerana kita mempunyai rakyat yang mempunyai kepakaran tersebut namun kemungkinan besar kita mempunyai masalah untuk mencari lokasi yang sesuai untuk bina reaktor kecil," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

KAH KAH KAH..

woit… INI KANG KONG SIAM DARI MANA PULAK NI…. kah kah kah..

kah kah kah… KAKI BODEK MANA PULAK NI…. kah kah kah…

kah kah kah… SETAKAT KANG KONG DARI UKM…. MANA ADA STANDARD….. kah kah kah..

kah kah kah…. STUDENT MOYOK…. PENSYARAH LAGI MOYOK… kah kah kah…

kah kah kah... UKM = UNIVERSITI KELUARGA MOYOK... kah kah kah

woit… KANG KONG SIAM PULAK DI GUNAKAN UNTUK TIPU ORANG MELAYU…. kah kah kah…

woit… PANGGIL LAH MAT SALEH…. MELAYU LEBIH SENANG DI TIPU OLEH MAT SALEH…. kah kah kah..

woit… ORANG MELAYU PUN TAK TAHU TENTANG SELLAFEILD…kah kah kah kah..

woit… ORANG MELAYU TAK TAHU PUN TENTANG THREE MILES ISLAND… kah kah kah..

nota:
orang melayu pun tak tahu
najib telah kena pau oleh peranchis
itu pasal akan beli loji nuklear second hand dari sana
kah k
ah kah

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com