Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 22 Ogos 2007

obses


aku obses pada makhluk Allah yang satu ni. tak tau ngape. tapi jumpa je kat mana-mana suma buat aku jatuh sayang tak kirala comot ke, garang ke.. rasa macam nak gigit-gigit je. lagi la kalau cute dan kelip-kelip mata sambil kepala disengetkan ke kiri atau kanan sikit... saje je nak kena cium sekor-sekor.

ada sekor mak kucing warna putih datang umah aku sejak aku belum abis study 7 -8 bulan lepas(final year). suka sangat datang kesian plak aku. kasi le makan. takut la plak orang marah sebab umah aku ni teres je karang dah kenyang makan nanti `ber` kat umah jiran plak.

tapi aku sangka baik je la sambil cakap kat dia, `cing, aku tak bela ko, ada rezki aku beri le ko makan. kut tak kau cari le kat mana-mana. dia selamba je ntah faham tah tidak. hmmm. aku ni waras ke aa. hilang kisah dia, bila aku balik Shah Alam, bila cuti je hubby kata macam tau-tau je kucing tu datang semula ke umah aku. minta wishkas la tu. Rupanya dia dah bunting, aku suspek kucing jantan yang selalu datang macam samseng kat depan umah aku yang bertanggungjawab. . satu hari tu hujan punya lebat aku terdengar kat dapur suara `ngiaw-ngiaw` kucing baby punya sediy. buka pintu mak aii... ada ke dia (mak kucing ) bawak anak-anak kecik dia duduk tengah hujan berlindung bawah pokok bunga .. mestila basah. sempat gak le aku berleter kat dia, kau ni beranak je pandai, sewa la umah ke, kondo ke... kan dah basah. sambil tu aku capai le kotak untuk letak kat tepi peti pusaka mak aku, buat kondo dia duduk.

sejak itu jadila tu port tak rasmi dia. hubby kata dia nak letak kucing-kucing tu kat pasar (masuk mak dan abang dia 2 ekor da 8 ekor maa) kalau da besar .aku senyum jer. aku tau dia tak tergamak punya . . hubby aku ni kemanusiaan dia tinggi sangat. aritu ada tikus masuk umah, konon dah tangkap nak bunuh, tapi tak sampai hati. last2 tengah malam buta kitaorang buang kat hutan tepi jalan jauh dari rumah. sempat pulak dia pesan kat tikus tu, jangan datang umah kita orang lagi tau, pesan ngan kekawan... aku nak tergelak ingat kisah ni tapi berkesan tuuu. dah dekat setahun juga la kut peristiwa tu tak penah lagi umah kitaorang diserang tikus.

berbalik pada citer kucing tadi. on -off la dia datang kadang pegi mana-mana ntah bawa anakdia tapi selalunya kat umah aku le melepek. comelnya, gebunya, makin sayang kat baby2 tu tapi tak manjakan sangat takut sentimentel.
aku dah risau jer tengok dia berak kat belakang. tapi macam tau pulak dia sebab aku cakap tolong la berak kat padang ke, mana kebun ke... kalau berak kat belakang umah ni tak mau bagi makan lagi... sampai sekarang aku tengok clear jer. suka tengok they all makan macam selera beno n takde masalah. paling they all suka ialah tulang ayam rebus.mak mentua aku sporting . dia selalu bekalkan tulang ayam lebih buat sate. kekadang saje je mak simpan dalam esbox untuk kitaorang amik. timakaseh mak. mak memang besss.

sekarang ni tinggal 3 ekor je. yang 2 da mati sakit. aku bekenan kat sekor ni. olat namanya sebab bulu banyak coklat. dia punya manja... masa demam tak mau makan, pantang buka pintu dapur terus dia meluru ke dalam. lepas tu buat-buat lemah, baring kat alas kaki sambil mata pejam sikit-sikit. minta simpati la tu. bila aku angkat je buat macam baby demam.. mata kuyu, bunyi serak-serak... hmmm. politik betul.

macamanapun itulah penyeri hidup yang Allah ciptakan. at least teman meluah rasa. terapi jugak tu sebab binatang ni menyayangi konfirm ikhlas punya. lebih-lebih pun mintak makan je. aku rasa ramai juga anda diluar sana yang kongsi obsesi macam aku. seronok kan hidup ni..

lepas ni aku ingat olat dapat adik le gamaknya. aritu aku nampak mak dia buat date ngan jantan mana ntah. tak pe la kalau they all nak tumpang blakang umah aku. ada rezki aku bagi la. tak de cari le kat tempat lain. tapi syaratnya jangan `ber` kat umah aku atau jiran-jiran. pandai-pandai le ko suma nak idup. ala, padang kat belakang tu je sikit punya luas pe. buang kat situ je. nanti kan jadi baja biologi. nasible sapa terpijak semasa proses nak jadi baja tu. ha ha.

3 comments:

akirimaru berkata...

wawawawa..not bad gak ea miss wat lawak..kakaka..tingin sgt nak touch kucing2 ni sumer.tp.sy TAKOT....!!!!Kalo mkn kt kedai tu..siap agkt kaki la dok b`sila ats kusi.takut kne gigit.wawawawa.pastu takowt renung mata dy.isk cm geti jek kucing2 nk saiko wa lak.ngeh.ngeh.ngeh ish..skunk tikus dh maju.dh geti cooking.kalo caye g ar nengok.rattatouile(tol x spell dy cm ni..?wateva!)

sakura berkata...

ekeke... sudahla ko aki, ngan kucen pon takot,derang x mkan ko nye lah. watashi pon suke gak ngan kucen coz derang ni cute n manje. suke layan kucen cam ckgu J, dulu takot2 gak nak pgang tapi dah ok pas arwah mak bwk balik anak kucen dr psr 15 thn lps. xd la smpai angkt kakai ats kusi... ekeke. watashi pon ada sekor kucen ponen namenye... die jntn tp cam pondan sket coz pnakut sgt...

sizuka berkata...

x yala nk tkut kucg 2 coz ko 2 lbh beso drp kucg..ishh2 x ptut x put..igtkn rock emm hmpehh..
ni lg stu taulh de kucg knon branilah 2..
cmelnya 3 kucg 2..mke spesen je..tp tetp cute angerh tuhn..sme cute cm aku..kan2

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com