Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 23 Ogos 2007

untuk tatapan mu

















gamba ni kalau u all nak tau dilukis oleh artist aliran photorealism.maknanya mereka berupaya meniru gambar foto dan lukis semula nampak macam real. macam nak makan buah ni kan.
tapi deep inside, aku harap anda suma lebih terfikirkan betapa hebatnya `Dia `yang mencipta sidia ini. diberi keupayaan begitu rupa untuk meniru ciptaannya. macamanapun, tetap tak mampu nak tandingi kuasa `Dia` sebab oren dan anggur real sedap, wangi, masam manis dan mengenyangkan selera.sedangkan lukisan kita pandang meleleh liur sebaldi pun tak boleh nak makan..

kesimpulannya kita suma tak mampu nak lawan kuasa Allah. tapi kenapa kita (aku) degil sangat?

apa motif aku kali ini? . entah. sebenarnya lebih kepada untuk hilangkan bosan. no money, no friend,nothing..nothing.. (sekarang le aku citer). jangan le salah sangka. aku bukan kera sumbang yang takde kawan langsung.ni tengah malam buta memang le takde orang nak ajak berbual.

actually sekarang aku terkenang peristiwa bersama anak-anak di 4T1 dan 6R5. ntah. ada semacam chemistry bila aku ke kelas ni. rasa hepi je dengan joke diaorang. bebudak ni kekadang melampau ketawa terbahak-bahak bila aku buat joke. padahal bagi aku tak le kelakar sangat.tapi yang form 4 tu la. yang form 6 tu malu2 alah jer. maklum, kena kontrol ayu sebab dah besa.

aku paling suka masuk 4t1. they all ni sporting. ada malles sikit kalau suruh wat keja tapi respon baik masa belajar.hopely exam final nanti subjek sejarah akan catat sejarah yang manis sebab catat peratus kenaikan tertinggi. aku terkadang tak tau nak guna method yang paling sesuai untuk bagi paham bebudak ni. tapi bagi aku kunci segalanya ialah aku dan mereka saling menyukai. baru seronok.step kedua aku dah tak bimbang. mesti budak suka subjek yang dia suka cikgunya kan. hmm. sekadar teori.

kalau pikir balik betul apa. sampai sekarang aku tak bleh lupa pada sorang cikgu aku masa form 5 dulu. ada patut kalu dia sayang satu student sebab cantik student tu je la dipujinya. aku ni cantik gak. pandai plak tu. baik lagi (ahaksss). tak penah pun dapat layanan cam gitu.

last-last aku berazam nak jadi orang pandai. dan aku buktikannya. terima kasih cikgu sebab tak pedulikan aku. aku dah berjaya sekarang.haritu aku macam terserempak ngan budak kesayangan cikgu tu . masa tu kat airport nak hantar mertua aku naik haji. anak dia berderet-deret. aku rasa dia jadi surirumah je skarang ni...melampau betul aku ni kan.kut mak tau mesti kena lempang. heeee. ye la. aku kata begitu sebab tengok dia dressing cam tak bes je. ala you all pun bukan tau sapa yang aku maksudkan.well, aku gembira di sudut hatiku yang dalam, aku tak mati pun kalau cikgu tak jadikan aku intan terpilih dia.

mengutuk guru.. tak berkat hidup aku.hm.aku tak kutuk pun. aku cuma cakap aku tak puas hati sebab cikgu tak layan student dengan adil. apapun aku jadikan ini satu pengajaran supaya x buat begini pada generasi yang ada didepanku sekarang. aku sayang bebudak ni suma.maafkan cikgu kalau tak tersebut namamu. bukan suma cikgu boleh ingat. tapi cikgu percaya korang dapat rasa yang cikgu sayang korang.

zainul paling banyak mulut. tak habis-habis dengan kes altantuya. aku rasa dia boleh jadi lawyer. tapi lawyer yang baik la. jangan mudah kena beli cam sekarang ni. kadang aku tau dia trick je tanya sesatu soalan. motifnya 2. pertama nak uji aku tau ke tidak. kedua dia malas blajar. tetapi selalunya yang kedua laaa.
azli ngan sape le nama tu selalu guna alasan cikgu azlin nak jumpa waktu aku nak masuk kelas. sampai satu tahap kalau derang ada dalam kelas aku pulak yang tanya `awak tak nak jumpa cikgu azlin ke?` diaz... azmeer, is,taufiq, deeva, partiban, pang li ma (pang li Man) dan sapa le lagi sorang tu he. suma ada karekter sendiri.deewa suka nyanyi lagu Ilir-Ilir yang aku nyanyi kat kelas. aku suka. sebab lagu tu lagu yang dicipta oleh sunan kalijaga, wali songo. tapi dia boleh nyanyi pangkal lagu jer laaa.

dayang ketua kelas. ganas gak dia ni. tapi ok. dah. budak pompuan suma aku dah lupa namanya,. tapi macam yang aku kata tadi... aku sayang derang ni. kalau aku kua siap cium tangan gitu. macam mak mentua la plak...

aqilah kelas 6r5 pernah tanya blog aku. nah ni cikgu da tulis nama awak. satu dunia boleh baca. tu pun kalau mereka bukak le blog ni. ha ha ha. aku suka intan dengan jati dirinya. sesuatu yang besar sumbangannya untuk islam, mampu dia ;lakukan. Insyaallah, semoga dia dapat teruskan cita-cita murni tu.hanim, fatin,dayah,mira dan ramai lagi, suma aku suka. bagiku mereka ni bijak kerana boleh menerima pandangan alternatif dari sudut politik, ekonomi dan sosial. aku letakkan harapan yang tinggi satu hari nanti merekalah pejuang kebenaran di bumi ini.
budak lelaki sesaja je aku ingat namanya. kasmuri, sahlan dengan mirul. 3 orang je hero tapi suma duduk belakang. bila tanya selalunya alasan ladies first. ada ke... dan kesimpulannya, sometimes aku enjoy dengan karier aku. kadang rasa cam nak terjun tangga. ntah la. adat la makan gaji. aku nak merdeka, aku akan terus mencari apa yang sesuai ngan jiwa. apapun, aku rela ngan ilmu yang aku curahkan. semoga ada manfaatnya.

untuk muridku, sila klik-klik sini untuk tengok apa yang cikgu selalu tengok. carilah kebenaran di alam maya, semoga yang tertutup akan semakin terbuka. buka minda dan hati, jangan jadi bodoh dan diperbodohkan.

4 comments:

RiTs berkata...

cikgu... saper le ek..budak cantik yg menjadi intan terplih cikgu tu?... aku nak tau jugak..jd ti senang2 sms aku yer...
Anak2 didik sekarang sama tak dengan zaman sekolah kiter dulu?...aku kekadang rindu ngan zaman itu yg tak punyer byk masalah.. cuma masalah bile nak abis belajar. dan bile nak kerja. anyway... moga kita akan jadi kaya..InsyaAllah..

Comels berkata...

nampaknya kita berdua je la ta yang mengisi ruang maya yang luas ni... macamana biskut kau nak maju? meh panggil orang kampung datang umah maya kita.. meh laa.

akirimaru berkata...

assslammualaikum...huhu!i miss comel.wat pe?ha!kalo mlm bosan meh ar men msg ngan sy..anytime.bley ajo sy sejarah eak..wawawa.tp miss pki line pe?kalo bkn len mxs xnk ar lyn..mahal.nanti kedit abes..ngeh3.wo..dlu miss geti gak jeles2 ngn classmate miss yer..ala ignore jek.proud to be urself.cm sy..sy slalu ckp diri sy plg best.huhu.bkn nk b`lgk tp kalo sy humble sgt and takowt nk jd competitive sy gak yg down..i am wat i am..aiseyh proud siot.thank s alot miss mention kan nama sy.aiseyh t`haru bangat.dlu sy xske3 sej.so bored.but since f4 and since pnh dpt high mark kat kelas.fuh!dlm tgn ar beb sej.hehehe.ckp besar.jgn takabur.alhamdulillah.sy taw kelemahan sy..sy x minat kalkulus.i`m prefer to reading n mesmerise da fact.miss..thanks 4 everything.since miss ajo kitorunk kepala otak sy bru nk t`bukak.slame ni x pnh t`pk pon mende2 yg miss ckp kan tu..btw.edit sum pic miss la..letak gambo hubby miss ker??ngeh3.so bile nk join frenster.hah ajo kn sy edit gembo bley???k.ta..slamat ari merdeka..

sakura berkata...

intan rakanku always jd prhtian guru2. smoga keadaanya b'ansur pulih. hrp sgera kmbali ke skul n hostel.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com