Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, 10 April 2010

lebih baik diam dari menulis yang tak perlu!

hari ini 10/4/2010,SABTU.
terima kasih ya Allah memberikan satu lagi hari yang indah buat hamba-hambaMu yang lemah ini.lama betul tak menulis, bikin frustasi saja kepada kamu yang suka membaca blog aku..haha.. maaflah tuan,puan anak-anak dan adik-adik.  keinginan menulis ada. cuma tak sepakat dengan kerajinan. itulah masalahnya.idea berlegar di kepala tapi jari tak mau petik  punat huruf...bila ada kecelaruan emosi macamtu, selalunya comels tak kan menulis apa-apa kerana takut posting yang merapu saja.
aku menyedari mungkin ada anak murid aku yang selalu jenguk blog ni untuk mencari seteguk kisah yang memberi manfaat.kadang bila melihat traffic feed-jit itu, tertanya juga siapa gerangan yg datang dari Nashville, Japan,Sarawak dan mana-mana lah tu..andai kamu yang dimaksud itu mendapat sesuatu yang baik dari mana-mana posting, alhamdulillah. kalau dapat yang tak baik, maafkanlah.. itu kesilapan penulisan seorang manusia secomels ini...

biarpun ia mungkin hanya kisah pengalaman peribadi, yang penting bagaimana aku menghadapi kisah itu yang perlu dilihat.kalau ternampak kekuatan,contohilah.kalau terpamer kelemahan,hindarilah. aku menginsafi setiap bicara maya yang terlontar ini akan dipertanggungjawabkan nanti adakah bermanfaat atau membawa maksiat.

jadi, tegur menegurlah kita bersama. terharu juga, penulisan dari penulis blog se`kecil (hahaha,ironinya) aku dilihat mencapai 2500 kali,sama ada sengaja atau tidak.bayangkan kalau tulisan itu dosa, dosa tersebar 2500 kali.bayangkan kalau tulisan itu pahala, menyebar pula 2500 kali.berpahala atau tidak, Allah yang tentukan.tapi aku yang buat pilihan untuk menulis berpahala atau menulis berdosa.

hari ini sebuah rekod untuk hidup aku sendiri sebab menghabiskan masa bersama hubby ke tempat yang agak memenatkan.awal pagi ke bandar jb ,bayar roadtax di Naza.hubby ajak pulak ke Kota tinggi untuk makan kat kedai nasi ayam apa nama ntah tu.kata terkenal juga di jb,di kt...tapi dah Allah tetapkan haritu rezki aku dan hubby bukan nasi ayam, tapi nasi lauk kampung.ulam daun betik, ikan bakar dan sambal belacan. erkkk.alhamdulillah. terlanjur ke kota, alangkah rugi tak beli kain ela buat baju kurung. beli 4 pasang, nanti jahit le kat kampung ke...hm.lepasni tak le  aku bosan dan budak bosan tengok aku pergi kerja dengan baju yang sama, rolling seminggu je.he he.alangkah sedikitnya baju kurung aku.pakai baju baru ni semangat sikit kan mengajar. he he...
lepas tu abang ajak pergi air terjun kota tinggi. his. kena bayar dah habis 18 hengget untuk 2 orang. tapi penat nak naik jauh ke atas. demi cintaku pada hubby, ikutkan aje la.walhal jauh di sudut hati aku rasa nak naik heli aje biar cepat sampai.tapi dah tak best la air terjun ni.macam kekurangan .beberapa tahun dulu lebih baik rasanya.di bawah ni gambar aku selaku model kepenatan berposing terpaksa di ketinggian yg paling tinggi dibenarkan.tu wajah sebenar tanpa make up tu.asli woooo.tanpa perasa dan pewarna tiruan ye puan-puan...

                                          ini le gelang wetworld nak masuk.9 hengget seorang.cis.tak best langsung!
tak apa lah. yang penting pengalaman tu. penat aih,,aku tak seremaja 18 tahun masa di smb dulu. tahun 1993 ikut group karisma daki gunung ledang tak ikut trak pun, selamba saja.tak penat pun rasanya. esoknya sekolah relek je.tak de sorang pun yang ponteng.kalau tak percaya tanya liza, hanafiah,dan entah, sapa-sapa ntah lagi.tapi tu dulu.sekarang kena minum anlene.takut reput tulang.
balik dari kota singgah ke Chan furnicure.aku tak kira, nak beli aircond jugak.letih la panas sangat. nanti isnin kontraktor datang pasang. tak sabar nak menggelempang tengok tv dihembus bayu dingin penyaman udara...oh.indahnya hidup kalau sejuk. tu yang teringin nak ke oversea tu.nanti lah kumpul duit kan,dah cukup kita pergi ye...
lepas tu ingat dah boleh balik. hubby kata teringin makan kat singgah selalu danga bay.layannn. pusing balik ke jb.makan sup ikan dan nasi goreng seafood.balik dah nak maghrib. his. penatnya. hubby kata ni baru nama jalan-jalan. ye lah tu...
tak apa lah. janji aku dapat menggembirakan hubby yg selalu menggembirakan aku. walau kita tak berapa suka sesuatu perkara, kita kena berkorban untuk buat orang yang kita sayang gembira kerana dia juga selalu berkorban melakukan sesuatu yg dia kurang suka tetapi dilakukan juga untuk menggembirakan kita yg dikasihinya. betul kan?erti hidup pada memberi, bukan hanya menerima (tiru kata saifulislam^^)

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com