Terdapat ralat dalam alat ini

Isnin, 3 Disember 2012

Damia Maisarah-teman mami,bapak ke Tesco

harini 2/12/2012.alhamdulillah,masih bernafas adik di bumi Allah yang indah ini.mami bilang malas nak ke mana-mana,tapi mengenangkan 2 hari lagi bapak out station, mami patah kaki la nak keluar sesorang dengan adik. jadi mami rajin-rajinkan juga pergi beli barang keperluan harini.dengan adik,dengan bapak.



macam biasa,maksud shopping bagi adik ialah temankan mami dan bapak beli barang sambil adik tidur. yeye, seronok betul adik tidur walhal kat sini bunyinya ampun,macam apa ntah,bising sangat.

mami ambil gambar adik ni masa mami nak makan nasi. sebelah tempat makan ni ialah tempat permainan budak-budak yang bising betul. tapi adik seronok je tidur.

ni lah tempat orang/budak-budak main tu. masa mata adik celik (sesi lepas mami shoping,mami duduk sini lagi nak bagi adik susu) adik suka berdiri dalam pelukan mami,mata adik bulat tengok otromen besar warna putih tergedik-gedik bergerak.otromen tu sebelah kanan,mami lupa ambik gambar.tapi otromen tu sungguh menakjubkan adik. adik nangis sikit aje masa dalam stroller, tu pun sebab terkejut apa ntah. 

mami bilang adik anak baik yang sungguh fantastic sebab tak menangis langsung waktu mami berbelanja (habiskan duit bapak whoaaa....).gitu gini bila mami tengok jam adalah 3 jam gitu...tapi sebenarnya mami beli barang dapur. penuh troli tu, separuhnya semua barang adik!  haha. tak apalah..bapak kata nanti bapak cari duit lagi banyak-banyak untuk beli lampin ,susu,baju dan keperluan adik yang lain. sayaaaangg bapak..

inilah bapak adik yag ohsem tu. bapak best, suka ajak adik layan blues. bapak tak pernah marah adik kalau adik ngada-ngada. mami sebenarnya agak tegas sikit berbanding bapak.ngeeeee.(jangan bagitau mami tau)..agaknya sebab mami tu cikgu kut. bapak cool aje.bapak tengah tunggu nasik lauk asam pedas.


ini pulak mami yang ohsem. mami nak enterframe juga sebab mami bilang ni blog mami.....oklah mami....

mami buat muka comel sewaktu sedang suap nasi ayam. mami kata,alang-alang enterframe,masuk 2 keping gambar mami. ok lah mamiii...

ni lah nasi yang mami makan sampai muka mami comel sangat macam kat atas tu...mami kata Alhamdulillah,dapat makan sedap hari ni.

ni gambar adik yang tak pedulikan apa-apapun yang berlaku sebab adik dah ngantuk sangat. adik tidur dekat 3 jam. haha. mami pening,adik ni macam sosial,sedangkan mami ala antisosial. maksudnya,mami tak suka suasana bising,adik pulak makin riuh makin seronok tidur...


balik rumah,lepas mandi,minum susu,waktu malam,adik tidur aje sampai berjam-jam. mami kata adik penat sebab tadi shoping. oklah,cerita ada banyak tapi dah penat la. besok kita cerita lagi,inshaa Allah..






0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
design by suckmylolly.com